Hand in Hand – bekämpa fattigdom

Whereuare är sedan förra året, 2017 månadsgivare till hjälp-organisationen HandInHand.
Hand inHand fokuserar på att hjälpa framförallt barn och kvinnor ur fattigdom. Läs gärna mer om dom i länken. Kvinnan på bilden är Gulsom och ni kan höra en del av hennes berättelse nedanför.

”Innan jag gick med i Hand in Hand visste jag ingenting om sparande, så därför kunde jag inte starta mitt egna företag. Jag visste inte heller hur man driver en verksamhet, men jag har lärt mig detta tack vare min självhjälpsgrupp ”, berättar Gulsom. Hon bor tillsammans med sin man och deras åtta barn i Sholgara distriktet i Afghanistan. Idag bedriver hon en mataffär och spinner även ull. Med sin inkomst på cirka 670 kronor i månaden kan hon numera försörja hela sin familj och hon har även råd att betala barnens skolavgifter. Gulsom känner sig både motiverad och glad av hennes framgångar, och nu sparar hon även pengar för att i framtiden kunna expandera sina verksamheter.”

http://www.handinhand.se

Tack alla kandidater och samarbetspartners som gör vårt engagemang möjligt. När du tecknar ett distansjobb via oss så sponsrar du indirekt till att minska fattigdom. Tack. / Robin, Whereuare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *