Axel bor på Bali & arbetar som säljare för Whereuare

Vem är du och var i världen bor du?
Axel heter jag. 26 år gammal och bor på Bali sen 2 år tillbaka. Lämnade Sverige för drygt 6 år sedan och arbetar för tillfället från Thailand. Att kunna jobba var i från som helst har alltid varit ett drömscenario för mig eftersom jag älskar att resa och jag värdesätter min frihet över mycket annat i mitt liv. Idag arbetar jag för Whereuare med försäljning. Jag hittade deras lediga position när jag letade igenom deras sida för distansjobb och nu har jag arbetat här i snart 6 månader.

Hur lyckas man få ett distansjobb och vad är fördelar/nackdelar med att arbeta på distans?
För att lyckas finna och klara av ett distansjobb är det viktigaste att man håller sig proaktiv och bygger en arbetsrutin.
Den stora fördelen är givetvis att man kan arbeta i princip var i från som helst, när man vill. Det tar inte en massa tid att resa till jobbet samt att man slipper en stressig kontors-miljö. Dock kan man sakna ibland att ha kollegor runt sig även om mina kollegor idag är inom räckåll digitalt.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
En vanlig arbetsdag för mig på Bali kan börja med att jag går upp vid 8 för att dra och surfa ett par timmar i morgon ljuset. Äter sedan en sen frukost och tar mig hem för att göra mig redo för arbete. Efter jag packat min laptop, drar jag till ett mysigt cafe och jobbar därifrån eller bara från sängen om jag känner för det. När jag är färdig med jobbet tränar jag ofta men drar även iväg på motorcyckeln och badar i något vattenfall eller bara hänger på stranden och ser solnedgången med flickvännen.

Tror du att det kommer bli vanligare att jobba på distans och varför?
Distansjobb är onekligen framtidens arbetssätt. Det är så mycket bättre för både anställda och arbetsgivare.
Man kan bestämma mycket mer över sitt eget arbete, slippa stress, ha mer tid till annat och bokstavligt talat bo precis var du vill.
Sen är det billigare som arbetsgivare. Du kan anställa människor från hela världen istället för bara dom som bor i närområdet.

Vad är dina tips för nya distansarbetare?
Mitt första tips till dig som ska börja arbeta på distans är att sätta en arbetsrutin. Lista ut när på dygnet du är som mest produktiv så du vet när det är bäst att arbeta. Plocka bort distraktioner eller sitt dig i en miljö där du kan hålla fokus.
Sist måste du njuta av den frihet du nu har med ditt distansjobb. Ut och utforska världen!

Tack för intervjun Axel!! 🙂

Vill du också arbeta på distans?
Ha koll på nya distansjobb inne på Whereuare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *