Jag heter Linn Liljedahl Johansson och bor i en liten by i Asturien, Spanien. Här lever jag med två katter, en hund och en make som heter Anders. Tillsammans, maken och jag driver en liten spansk webbyrå som heter TCC Konsult. Jag har ganska enkla intressen. Vandra i bergen, campa lite och pyssla i trädgården. Bo här i Asturien är perfekt då jag har underbara vandringsleder längst floder och bäckar, inte minst vacker ekskog och kastanj. Annars gillar jag att hålla mig uppdaterad i vad som händer i världen. 

Tidigare reste jag väldigt mycket och har bott utomlands i olika perioder i mitt liv. Jag växte faktiskt upp i Spanien då mina föräldrar också är lite spontana. Annars har jag bott i Colombia och Indien. Sen har reslusten tagit mig flera gånger till Kuba, Mexiko och Argentina, samt som de allra flesta till sydostasien. Resa har för mig varit viktigt för att lära mig mer om världen och hur den egentligen fungerar. 

Anders och jag studerade tillsammans och det var under praktik och fältstudier i Indien vi kom i kontakt med digitala nomader. Då var vi inte riktigt redo utan skulle göra karriär såklart. Sen under en resa över nyår år 2018 till 2019 fick vi ett infall och kom på att vi skulle börja jobba på distans. Egentligen startade vi upp företag utan att ha en klar bild över vad vi skulle göra. På något lustigt vis löser sig det allra mesta och idag jobbar vi helt på distans. 

Egentligen är jag en ganska rastlös själ som äntligen hittat sin plats. Det går inte att komma ifrån att jag behöver variation på ett eller annat sätt för att trivas.

Jag har en gedigen bakgrund som administratör från år 2007. Från att sitta i kundtjänst, schemalägga till att leda projekt på ledningsnivå. Under några år jobbade jag som motsvarande förvaltningskoordinator på socialförvaltningen i ledningsgruppen. Det är väl ett av de mer utmanande jobben jag haft då socialförvaltningen är politiskt styrd. Där hade jag enorma möjligheter att utvecklas och fick mycket bra vidareutbildning i bland annat GDPR och förvaltningspolitik. 

Mellan 2017 och 2019 arbetade jag som ledningsresurs på socialförvaltning i Kalix och arbetade nära hela ledningsgruppen. Sen blev jag rastlös och startade eget företag. Nu arbetar jag som virtuell assistent (VA) och skriver mycket innehåll till webbsidor. Så ca 80 % av tiden arbetar jag som kreativ skribent åt flera olika återkommande kunder. Mycket fokus har legat sista året på att lära sig konsten SEO och utvecklas som skribent. Kombinationen av VA och skriva är perfekt. För är det något jag verkligen gillar är det att skriva.

Absolut, jag är en liten akademiker faktiskt och har en master i statsvetenskap. Under studietiden skrev jag min masteruppsats genom att göra fältstudier i några av de mer utmanande områdena i Indien. Sen har jag också en kandidat i religionsvetenskap. Lite udda kanske att nu driva en webbyrå, men den akademiska biten har såklar bidragit till att jag kan skriva mycket varierat.

 Research och ta till sig information för att sen skriva om den är vad jag är utbildad till att göra. Under studietiden var jag också väldigt aktiv och har bland annat varit politisk redaktör hos Öppna Kanalen i Växjö.

Lätt att samarbeta med och levererar det som förväntas. Jag har också blivit uppskattad för att jag tänker utanför boxen och vågar föreslå ändringar när jag ser att något kan göras bättre. 

Jag trivs framför allt med att skriva, från artiklar till mer SEO-texter. Därför kan jag garantera att en uppdragsgivare får välskrivna texter som passar målgruppen. Stor omsorgs läggs vid att se till att researchen är korrekt och att skapa värdefullt innehåll. Jag är självgående och är lätt att kommunicera med. 

Jag upptäckte att jag passar inte på ett kontor där jag ska befinna mig måndag till fredag mellan 8-17. För mig är det viktigt att kunna arbeta fritt och där jag vill därför kan jag säga att när jag insåg det gick att jobba på distans var jag såld. Jobba på distans för mig innebär att jobba efter deadlines och mindre efter att göra timmar. Självdisciplin är ett måste såklart, men eftersom jag dels studerat en del på distans och dels arbetat med schemaläggning är det inbyggt i ryggmärgen. 

Jag är främst ute efter skribentuppdrag. Här gillar jag att skriva varierande ämnen så jag är öppen för det mesta. Variationen gör att jag får nörda ner mig lite i olika ämnen och på så sätt lära mig mer om saker jag inte ens visste fanns. 

Jag föredrar att jobba deltid eller snarare mer på projektbasis. Detta då jag redan har en del kunder och det ska gå att kombinera men nuvarande uppdrag. 

Helst tar jag konsultuppdrag då jag redan har eget företag. Anställning känns lite mer som ett äktenskap jag inte är redo för igen.

Vill du se mig tala och träffa lokala politiker i Växjö kan jag rekommendera att kika in på http://okv.se/play/oppna-kanalen-vaxjo/vansterpartiet-forma-sverige

tcckonsult.com

[email protected]

https://www.linkedin.com/in/linn-johansson-520b0bb8/

Om du vill komma i kontakt med 10 000 andra drivna distansarbetare så bör du ta dig en titt på: https://remotify.se/

Vill du få ett testkonto? Hör av dig så löser vi det!
Maila: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *